Školovanje
NOVA ŠKOTSKA
Državne škole NS
LOKACIJANova Škotska je istočna provincija na atlantskoj obali Kanade sa glavnim gradom Halifaksom (300.000 stanovnika) do koga se iz Londona stiže za 6 sati leta ili kratkim letom iz Montreala, Toronta, Bostona ili Njujorka. Razuđena obala pruža mogućnosti za brojne vodene sportove: plivanje, veslanje, jedrenje, surfing, a brdovita unutrašnjost mogućnosti za raznovrsne zimske sportove: skijanje, snoubording, golf, planinarenje, biciklizam, zavisno od četiri izražena godišnja doba sa temperaturama u rasponu od -5 do +30C. Nova Škotska je „najbritanskija“ od svih kanadskih provincija sa najjačim gimnazijskim programom u Kanadi i sa većim brojem fakulteta po glavi stanovnika nego bilo gde u Severnoj Americi i najvećim brojem inostranih studenata iz celog sveta: Nemačke, Italije, Turske, Norveške, Belgije ...
ŠKOLEu ponudi su 85 škola sa kanadskim gimnazijskim programom od kojih 12 i sa IB diploma programom
KAPACITET500 - 1000 učenika
PROGRAM
  • Internacionalni bakalaureat – dvogodišnji IB diploma program
  • Kanadski gimanzijski program sa AP – Advanced Placement ispitima
  • French Immerision – mogućnošću pohađanja određenog broja predmeta na francuskom jeziku
POSEBNE POGODNOSTIkanadsku gimnazijsku diplomu je moguće steći i za samo godinu dana pohađanjem završnog razreda i uspešnim polaganjem deset završnih ispita.
SMEŠTAJu porodici, jednokrevetna soba sa sva tri obroka, kratka vožnja školskim autobusom ili gradskim prevozom od smeštaja do škole.
CENAoko CAD 18.000 (oko EUR 12.000) na godišnjem nivou uračunavajući osiguranje i smeštaj u porodici
video Nova Scotia International Student Programme
video Halifaks, Nova Škotska
video Nova Škotska